Public Enemies

Ikväll var det då premiär på Public Enemies. Berättelsen om bankrånaren John Dillinger, Johnny Depp, som härjade under depressionen 1930 i amerika. Det är den amerikanska regissören Michael Mann som har tagit på sig uppdraget, han har tidigare gjort filmer som The Insider och The Aviator, så det är en duktig kille. Under filmens gång får man följa John Dillinger liv och även FBI- agenten Melvin Purvis, Christian Bale, jakt på Dillinger. Det är mycket biljakter, vapen, kärlek och så klart en massa spänning!

Johnny Depp gjorde ett helt fantastikst jobb med att tolka John Dillinger, fullständigt lysande. Michael Mann har också gjort ett lysande jobb med hela filmen. Som sagt, John Dillinger får man följa genom livet, hans beslut, bra som dåliga och till slut det lite desperata som leder till det oväntade slutet. Jag ska också nämna Christian Bale, för han var inte dålig han heller som den extremt pressade och desperata Purvis. John Dillinget är totalt orädd och fullkomligt iskall i sitt sätt att agera, men samtidigt en gentleman när det kommer till kvinnor. Michael Mann har gjort ett mycket bra jobb i tolkningsfrågan om Dillinger. Jag tar samma exempel som Ida, John Dillinger vandrar helt sonika in på polishuset, upp till det rum där "John Dillinger gruppen" huserar och vandrar runt där en god stund, kikar lite på foton och till sist frågar han några agenter som sitter och lyssnar på en basebollmatch vad det står, han får sitt svar kikar runt lite till och sen går. Helt makalöst iskallt!  Agenterna lyfter inte ett finger, de känner inte ens igen honom.

Jag rekomenderar varmt den här filmen, den var mycket bra! Jag menar verkligen mycket bra, ibland var spänningen lite väl jobbig. Det är en fantastisk historia om bankrånaren som blev en helt nations hjälte.

                                                

" You walked right by him on the street, but you where to scared to look around"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0